Rugårdsvej 130E 5000 Odense C
0045 61743864
Fotograflailastiglarsen@gmail.com

Gode råd før foto

I de kommende afsnit vil der være gode råd før foto seancen. Tænk over hvilket tøj I vælger at tage på. Det skal gerne være noget, I føler jer godt tilpas i, men undgå for så vidt muligt tøj med for meget tryk og mønstre (dette kan virke forvirrende på billedet). Undgå for meget sort og hvidt tøj (kameraet har svært ved at fange kontrasterne, hvis der er for meget sort og hvidt). Denim, strik, pastel- og jordfarver eller stof med struktur i, gør sig godt på billeder.

Baby: Også babybilleder er fine med strik og andet tøj med struktur. Som oftest vil jeg også foreslå nogle billeder hvor baby kun er iført ble. Babyhud er bare fint. Er baby en pige, kan små hårbånd, spænder, ærmeløse kjoler fx. med vingeærmer eller evt. et lille tylskørt være en god idé. Så kommer man ligesom faren i forkøbet, inden han siger, at man jo ikke kan se, at baby er en pige, når hun ikke har tøj på. Til drenge kan det være sødt med korte smækbukser (uden bluse under, så man ser bar hud), eller måske en sød hat. Fx en ’sixpence’.

Boudoir: Her er det en god idé at tage et pænt sæt undertøj med. Det ser smukt ud, og ikke alle ønsker at være helt nøgne. En lille chemise med spaghettistropper er også god. Og har du et par stilletter eller andre højhælede sko, kan de være med til at sætte prikken over i’et.

Du må meget gerne komme med idéer til, hvad du kunne tænke dig af billeder og opstillinger. Måske du har set noget på min hjemme- eller facebookside, eller du har billeder derhjemme af evt. søskende, du kunne tænke dig, de nye billeder skal matche.

Kom så tæt på dit aftale tidspunkt som muligt. Jeg har muligvis kunder før dig/jer som jeg lige skal være færdig med, og det kan virke forstyrrende og stressende for dem, hvis der lige pludselig tropper et nyt hold kunder op inden de er færdige.

Det kan være en rigtig god idé, hvis der er flere personer med til fotograferingen, hvis det er små børn, det drejer sig om. Så er der en til at holde styr på den lille, og en til at fange opmærksomheden og få smil frem.