Rugårdsvej 103E 5000 Odense C
0045 61743864
Fotograflailastiglarsen@gmail.com

Gode råd før foto

I de kommende afsnit vil der være gode råd før fotosession. Tænk over hvilket tøj I vælger at tage på. Det skal gerne være noget, I føler jer godt tilpas i, men undgå for så vidt muligt tøj med for meget tryk og mønstre (dette kan virke forvirrende på billedet). Undgå for meget sort og hvidt tøj (kameraet har svært ved at fange kontrasterne, hvis der er for meget sort og hvidt). Denim, strik, pastel- og jordfarver eller stof med struktur i, gør sig rigtig godt på billeder.

Baby: Også baby fin med strik og andet tøj med struktur. Som oftest vil jeg også foreslå nogle billeder hvor baby kun er iført ble. Babyhud er bare fint. Er baby en pige, kan små hårbånd, spænder, ærmeløse kjoler fx. med vingeærmer eller evt. et lille tylskørt være en god idé. Så kommer man ligesom faderen i forkøbet, inden han siger, at man jo ikke kan se, at baby er en pige, når hun ikke har tøj på. Til drenge kan det være sødt med korte smækbukser (uden bluse under, så man ser bar hud), eller måske en sød hat. Fx en ’sixpence’. Undlad strømper og sko. Babys tæer er så meget sødere end end strømpefod eller skosål.
Har du ikke noget af ovenstående: Fortvivl ikke, jeg har et fint udvalg af små bloomers, dragter, kjoler, hårbånd og et par sixpence-hatte, der kan bruges.

Newborn: Som baby: Så lidt tøj som muligt. Har baby et svøb, kan vi bruge det. Ellers har jeg både tæpper og svøb. Forældrene må også meget gerne have bare skuldre, og far må meget gerne medbringe et sort t-shirt.

Boudoir: Her er det en god idé at tage et pænt sæt undertøj med. Det ser smukt ud, og ikke alle ønsker at være helt nøgne. En lille chemise med spaghettistropper er også god. Skulle du være heldig at have en pels eller andet, du kan svøbe om dig, er det en rigtig god idé. Dette kan også være kærestens skjorte, gerne hvis den er lidt oversize. Det kamouflerer mave og lår, og giver billederne kant. Har du et par stilletter eller andre højhælede sko: Tag dem med, de kan være med til at sætte prikken over i’et.

Gravidfoto: Maven skal i fokus, og derfor er det flot med billeder med bart maveskind. Tag derfor et pænt sæt undertøj på – og gerne en stor skjorte, kimono, cardigan eller lign., så du ikke føler dig for afklædt. Ønsker du billeder med eget tøj/kjole, så undgå helst sorte kjoler.
Hvis ønsket er lang kjole og billeder i naturen, skal du huske at booke en Gravidfoto udendørs.
Jeg haren del kjoler til formålet. I galleriet her på hjemmesiden ser du modelbilleder af mange af de kjoler, jeg har. Dem i blonde har jeg i flere farver, størrelser og med forskellige ærmer.
Næsten alle gravidkjoler er lavet til bare skuldre, så tænk på det med valg af undertøj.

Generelt: Du må meget gerne komme med idéer til, hvad du kunne tænke dig af billeder og opstillinger. Måske du har set noget på min hjemme- eller facebookside, eller du har billeder derhjemme af evt. søskende, du kunne tænke dig, de nye billeder skal matche.

Kom så tæt på dit aftale tidspunkt som muligt. Jeg har muligvis kunder før dig/jer som jeg lige skal være færdig med, og det kan virke forstyrrende og stressende for dem, når en familie står og tripper .

Det kan være en rigtig god idé, hvis der er flere personer med til fotograferingen, hvis det er små børn, det drejer sig om. Så er der en til at holde styr på den lille, og en til at fange opmærksomheden og få smil frem.

Og så lige et par gode råd om håndtering af mindre børn, som frem for alt skal have en god oplevelse og synes, det er sjovt at være i studiet:
– Ingen slik eller andre spiselige sager før vi er færdige med fotograferingen. Og erfaringen siger mig, det er en rigtig dårlig idé at lokke med is, slikkepinde, legetøj eller lign., børnene må få under eller efter fotograferingen. 
 – Ingen snak om at smile naturligt og lave fine billeder til mormor. Barnet kan slet ikke forholde sig til det, (tænk på om du selv kan smile naturligt på kommando?). Lad os i stedet sammen skabe en god stemning og lege det ind. Det giver de absolut bedste billeder og giver barnet en meget vigtig følelse af succes. 
Når vi derimod er færdige med fotograferingen, må børnene spise lige, hvad de lyster!
Små babyer, der får flaske eller ammes, må til gengæld få alle de spise- og trøstepauser, der måtte have brug for. 

Til allersidst må jeg påpege, at det altså ikke er tilladt at fotografere og filme i studiet. Det er for det første forstyrrende og fjerner fokus, især på dem, jeg er ved at tage billeder af. For det andet er det mit studie, og her er det kun mig, der tager billeder.